Неділя, 28.04.2024, 12:20

Форекс


Меню сайту
/_pu/4/56058090.jpg
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Трейдинг

Головна » Статті » Форекс

Кухні на Форекс. Що готують на Форекс?
Приготування страв на Форекс - особливе мистецтво, яке ніхто з брокерських компаній не прагне виставляти на показ. Кухня на Форекс - компанія, яка не виводить угоди клієнта на ринок. Уявіть, що Ви уклали угоду, але Ваш брокер не став її виводити на ринок, ось це і є "кухня".

Але як же так, а раптом я зароблю своєю роботою на рахунку? Це популярний питання серед новачків, які дізнаються про те, що вони, можливо, навіть не торгують ні на якому ринку зовсім.

Дійсно, якщо трейдеру вдається заробити, а угоди його не виводилися на Forex, то очевидним стає конфлікт інтересів, адже компанії доведеться виплатити прибуток зі своєї кишені. Для чого ж так чинити, чи не простіше щиро працювати зі своїми клієнтами?

По-перше, Ви ж не думаєте, що Ваші $5 дуже потрібні таким організаціям на валютному ринку, як UBS або JP Morgan? По-друге, проводилися різні підрахунки, який відсоток трейдерів заробляє. Хоча результати від випадку до випадку різнилися, але скрізь підкреслюється, що понад 90% спекулянтів втрачають свої капітали протягом першого року торгівлі.

Так навіщо компанії виводити заявки клієнтів на ринок, навіть якщо вона має технічну можливість, якщо при цьому заробіток буде обмежений лише розміром комісії? струм того ж, трейдер може злитися так швидко, що брокер майже нічого не отримає. Чи Не простіше не виводити угоди, а лише демонструвати відкриття позицій, як на демо-рахунку, сподіваючись, що статистика виявиться права і більшість зіллється?

Простий приклад. Нехай трейдер відкрив рахунок на $1000, здійснив 100 угод лотом 0,1 і злився. Зауважте, 100 угод це ще оптимістичний варіант. Якби брокер виводив угоди, то заробив би, наприклад, 100*2=$200 ($2 - середня ціна спреду з однієї операції по EUR/USD при торгівлі лотом 0,1).

Якщо ж на Форекс "кухня" просто включить демо-рахунок цього ж клієнта, нікуди не виводячи угоди, то заробить $1000. Непогана різниця, чи не правда?

Чим небезпечні "кухні" на Форекс

Насправді трейдерам абсолютно не важливо, виплачує їм брокер прибуток зі своєї кишені чи ні, головне, що б гроші віддавалися без проблем. З іншого боку, мінімізуючи витрати, "кухня" на Forex постарається зробити все можливе, що б зменшити розмір доходу клієнта.

З цією метою можуть бути використані:

• "білі" методи;
• "чорні" методи.

До перших буде ставитися усе те, що не порушує регламенту (клієнтського угоди, яке Ви приймаєте, відкриваючи рахунок). Наприклад, можуть бути штучно збільшені реквоти, додані зависання сервера під час виходу новин (так, таке теж можна влаштувати), "згладжені" котирування, що б ускладнити роботу скальперів і так далі.

Іншими словами, це не відверте втручання в роботу трейдера, яке можна було б зафіксувати. Куди гірші справи у "затятих кухонь", які можуть, наприклад, домалювати власні котирування на графіку, що призведе до закриття рахунку за stop loss, анулювати прибуткові угоди, вигадавши якийсь привід, а в деяких випадках навіть не напружуючись вигадувати причини і так далі.

Мені вже вдалося налякати Вас і засмутити? Тоді позначу, що робити, щоб взагалі забути про "кухнях/не кухнях", спокійно торгувати і не забивати собі голову цим питанням.

Боремося з Форекс-кухнями

Насправді, все не так страшно - є причини, з якими Вас далі познайомлю.

По-перше, великі брокерські компанії ніколи не підставлять під удар свою репутацію, а це значить, що навіть у тому випадку, якщо вони вирішили "покухарить", то без проблем віддадуть будь-прибуток, отриманий трейдером. Тут так само потрібно розуміти, що в брокерських компаніях не дурні, великі рахунки або професійних трейдерів вони виведуть на ринок, заробляючи на комісії.

Так як понад 90% спекулянтів через невміння торгувати втрачають свої гроші, що часто буває взагалі дурним чином, то решті 10% клієнтів брокер без проблем виплатить профіт. Великий брокер ніколи не буде порушувати регламент, для нього важливіше репутація і приплив нових клієнтів.

По-друге, можна поскаржитися на неправомірні дії брокера, якщо він регулюється однією із спеціальних структур, про що детальніше Ви можете дізнатись тут. Претензія буде розглянута і якщо дійсно у втратах трейдера є вина компанії, їй настійно порекомендують вчинити правильно.

В-третіх висока конкуренція на ринку виступає в ролі санітара лісу, загрызая слабких і жадібних. Компаніям просто доводиться підтримувати імідж, демонструючи свою прозорість і клієнтоорієнтованість. Так що, на неприємності можна напоротися вже тільки у дрібних організаціях.

Кухні обманюють трейдерів

Кілька порад, як торгувати без проблем і навіть не думати про те, виводяться Ваші операції на Forex або ні:

• працюйте тільки через великих брокерів, як Alpari, Альфа-Форекс і т. д.;
• дуже уважно читайте клієнтська угода, а не просто ставте галочку, що всі приймаєте;
• дізнайтеся заздалегідь у служби підтримки компанії, як брокер відноситься до того способу торгівлі, який ви плануєте застосувати (не всім по душі скальпінг чи арбітраж, наприклад);
• почитайте в розділі Брокери/ДЦ відгуки клієнтів тих або інших компаній;
• робіть скріншоти важливих моментів, наприклад, зняття прибутку або певної технічної проблеми під час торгівлі - це дуже допоможе у швидкому вирішенні ситуації.

Головне, звичайно ж, вміти торгувати прибутково, інакше ніщо не врятує. Знайти велику серйозну компанію, яка не буде вставляти палиці в колеса, - зовсім не складно, благо, їх зараз цілий віз. Трейдинг стає все популярнішим, а умови компаній прозоріше, так що, навіть якщо Ви торгуєте в Форекс-кухні, то нічого страшного, головне, що б вона виконувала свої зобов'язання перед Вами і все.

Категорія: Форекс | Додав: 09.08.2016
Переглядів: 1232 | Рейтинг: 0.0/0